Следвайте Гласове в ТелеграмТова е малка, но полезна стъпка за сигурността

...
Следвайте Гласове в ТелеграмТова е малка, но полезна стъпка за сигурността
Коментари Харесай

Станислав Младенов: Патрулки на жандармерията ще продължат да пазят гражданите в Овча купел

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Това е дребна, само че потребна стъпка за сигурността на хората в региона на бежанския център, разяснява общинският консултант от Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България "

По гледище на общинските съветници от Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " патрулки на жандармерията ще продължат да пазят жителите в " Овча купел ", съобщи общинският консултант от групата на социалистите Станислав Младенов. Уверение за това той получи по време на вчерашната изключителна сесия на СОС за сигурността в София. А патрулки бяха видяни да дежурят в квартала още в късния следобяд през вчерашния ден.

" С моето семейство живеем покрай бежанския център в " Овча купел " и имам всекидневни непрекъснати наблюдения какво се случва там, сподели той. - Докато имаше патрулки на жандармерията по бул. " Монтевидео ", хората бяха доста по-спокойни. В един миг тези патрулки изчезнаха и по-късно започнаха да се появяват проблемите. Затова на сесията през вчерашния ден сложих въпроса за жандармерията. И получих отговор, че патрулките към този момент са върнати да дежурят към бежанския център. Това е бърза и потребна стъпка във връзка с сигурността на жителите в " Овча купел ".

Станислав Младенов означи, че хората в квартала са изгубили доверие в институциите и този факт може да бъде изменен единствено със съществени, непрекъснати и виновни дейности. " Гражданите в София имат потребност от цялостна политика по сигурността, а не от дейности на парче и при приключен факт, т.е., когато се случи някакъв случай, разяснява още той. - В " Овча купел " в региона на бежанския център би трябвало да бъде усъвършенствано видеонаблюдението, изключително по улица " Народно хоро " и бул. " Монтевидео ". Обществена загадка е, че изоставеният градеж върху общински терен против поликлиниката в " Овча купел " се употребява за хранилище за разтоварване на мигранти. Едва ли някой от присъстващите на сесията през днешния ден представители на виновните органи не знае, че на терена на " Софийски парцели ", който се намира сред улиците " 661 ", " Крушовски връх " и " 659 ", предходната година на два пъти бяха разтоварвани огромни групи с мигранти от каналджии. Всички, които живеем в " Овча купел " знаем за това. Проблемът със сигурността в този регион е доста сериозен и не трябва да си разрешаваме да го подценяваме. Необходими са бързи и решителни дейности, с цел да подсигуряваме спокойствието на жителите ".

Инфо: bspsf.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР